miercuri, 24 aprilie 2013

Cuntu - prima iesire cu Maria

De 2 weekend-uri ne gandim sa iesim la munte, dar celelalte planuri ne-au determinat sa amanam momentul pentru sfarsitul de saptamana 20-21 Aprilie.

Locatia aleasa a fost Cuntu din mai multe motive:
1. vremea se anunta excelenta de drumetie, iar altitudinea la Cuntu este numai buna sa o introducem si pe Maria in lumea munteluui
2. traseul este usor pentru reinceperea miscarii si aici ma refer la mine
3. sus este zapada suficienta pentru Razvi sa se poata da cu schiurile cateva ture
4. la Cuntu este chiar Calin de serviciu

Asa ca dimineata, dupa somnul de frumusete, inccepem sa ne facem bagajele.
Pentru noi e simplu, stim deja ce ne trebuie cu noi, iar pentru Maria e la fel de simplu: multi pampersi, haine de schimb si mancarea, care este deja inclusa:)


Pornim de la Lugoj destul de tarziu, in jur de 12, insa nu ne facem griji, avem timp suficient.
Ne oprim in Caransebes, unde ne facem plinul cu mere pentru noi si pentru Calin, si in jur de ora 14 suntem in Jigoria.

Pana aici Maria s-a prezentat excelent, a dormit, a studiat masina si bineinteles a mancat. De obicei Maria doarme sau mananca, iar cand sta treaza e foarte atenta la ceea ce o inconjoara, atat cat poate percepe ea. 
"Transportul" ei am ales sa-l facem in wrap, dat fiind faptul ca asa am plimbat-o pana acum si stim ca e ok si pentru noi si pentru ea.

Lasam masina si la intrarea in padure ne intampina primele semne de primavara: ghiocei si branduse.    Fiecare cu "echipamentul" lui:)


Ne amintim de excursia noastra de anul trecut cand am pornit din Jigoria pana la Herculane, in care drumul nostru a fost presarat de covoare de branduse. Pana atunci nu vazusem atatea si atatea branduse la un loc.

In jurului orei 15.15 suntem la Cuntu. Pe Calin il gasim bucurandu-se de noua lui "jucarie" - o biticla speciala:)

Cum ajungem, cei mici se intind in pat ca drumul a fost greu, iar cei mari pleaca sa profite de ziua minunata de schi in Tarcu.


Pe Maria o scoatem sa doarma afara unde sunt 12 grade, soare si abia daca adie vantul.
In curand i se face foame, incepe sa caraie in stilul caracteristic tragico-dramatic,insa nu vrem sa pierdem razele soarelui, asa ca ramanem si ne hranim afara.
Odata ce golul din stomacelul ei a fost umplut, trece inapoi la somn.

Seara, sarim peste rutina baii, mancam din nou si...iar la somn.
Maria s-a comportat foarte bine pe parcursul noptii: a avut acelasi ritual ca acasa, ba chiar a dormit mai bine si mai mult decat de obicei.

Duminica, facem o plimbare pana mai sus de Cuntu, admiram peisajul, profitam de soare si de zapada, dupa care  pornim spre masina.


Excursia noastra, prima in 3, a fost una reusita, pentru noi este o obisnuinta sa mergem la Cuntu, insa pentru Maria a fost doar inceputul unei frumoase calatorii in lumea muntelui.


Asteptam cu nerbdare urmatoarele iesiri cu pitica noastra!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu