marți, 15 martie 2016

Primăvara, bine ai venit!

Îmi place primăvara și o aștept în fiecare an cu tot ce aduce ea: natura care prinde culoare, cu aer cald, cu miresme proaspete, cu ghețuri care se topesc si fac apele învolburate si cascadele spectaculoase, cu haine lejere pe noi, cu energie, cu mult soare, cu zile lungi si nopți scurte.

Primăvara ma inspira, ma umple de energia de a sta si mai mult afara cu copiii, de dorința de a cutreiera munții, de a alerga, de a face planuri de vacanța. Abia aștept nopțile la cort cu amândoi copiii, diminețile cu roua proaspăta cand ne afundăm picioarele in iarba grasa.


Pentru mine, vestitorii primăverii la munte sunt brândușele si le-am surprins si anul acesta "in acțiune" in Poiana Zănoaga din Piatra Craiului.





Pe tarabele din piața au început sa apăra urzicile si leurda, ceapa verde, pătrunjel si mărar proaspete, asa ca o salata, cu toate verdețurile, aduce primăvara si in trupul nostru.

Pomii sunt înfloriti, in toate culorile lor: alb, roz, galben.

E clar, primăvara e aici! Si e tare frumos cand de anotimpul acesta ma mai leagă un eveniment personal: nașterea Mariei. Pana in 20 Martie, cand e ziua celor 3 ani de viața împreuna (de iubire, de transformări, de creștere si a mea si a ei), primăvara îsi va intra in drepturi si mai bine.

PS: la Lugoj e mai primăvara decât in alte zone ale tării, ale lumii, asa ca va rog nu trimiteti semnale puternice dacă nu vedeți ce văd si eu aici 😊

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu