vineri, 25 decembrie 2015

Craciunul - familie si bucurie

Este Craciunul, o sarbatoare a bucuriei, a familiei, a cautarii linistei sufletesti. De cand ne-am conturat ca familie petrecem ajunul Craciunului impreuna, copii, bunici, parinti. Facem schimb de cadouri, gustam din bucatele pregatite si savuram carnatii de casa cu hrean. Apoi zilele urmatoare ii vizitam pe cei dragi , mai apropiati si mai indepartati.

De cand sunt copiii pe lume traim mai intens frumusetea acestei sarbatori. Curiozitatea si surprinderea lor cu privire la lucrurile cu care noi suntem obisnuiti ne fac sa vedem altfel viata. Fascinatia luminilor din brad, impodobirea lui, cadourile de sub brad, bucatele de pe masa, discutiile despre biserica si semnificatia acestor zile, toate astea ne conecteaza la lumea frumoasa de copil si la trairea vietii cu intensitate.


Natura face parte din noi in continuare, asa ca in zilele libere alegem sa iesim la munte pentru o zi, doua-trei, cate ne permite timpul. Dar recunosc ca cel mai mult imi place ajunul de Craciun, lumea adunata laolalta, unii de depatre, altii de aproape. Sub brad se aduna de fiecare data atatea cadouri incat coroana lui pare prea mica.
In ajun domneste bucuria si fericirea, entuziasmul, iese la suprafata si traieste copilul din noi.
Lasam deoparte grijile, nemultumirile, tristetea marunta si gasim multe motive de bucurie.

Totusi, de Craciun simt un amestec de emotii. Pe de o parte este emotia aceasta pozitiva pentru tot ce facem noi, pe de alta parte ma cuprinde tristetea pentru altii, care nu au avut acelasi noroc ca si noi. Sunt familii care nu au ce pune pe masa, sunt copii pentru care nu exista Mos Craciun, sunt copii pentru care zilele acestea sunt ca oricare altele. Si atunci, cum sa nu ma gandesc cat de norocosi am fost lasati de Dumnezeu?!

Sunt oameni care de Craciunul aleg sa fie mai buni si fac bucurii si altora mai pribegiti de soarta. Chiar daca se intampla o data pe an eu cred ca si bunatatea se exerseaza. Incercand sa fim perseverenti in directia aceasta, poate in cativa ani alegem sa fim mai buni mai des. Si cred ca daca putem fi alaturi de oamenii de langa noi, atunci sa-i ajutam, fara regrete.

Asadar sa fim prezenti in vietile familiilor noastre, sa facem pace cu noi si cu ceilalti, sa ne deschidem sufletul, sa ne rugam, sa fim multumiti pentru ce avem, sa ne gandim si la altii care nu au si sa ne bucuram!

Craciun fericit!


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu