joi, 6 august 2015

Gârda de Sus - Roșia Montană - Văliug și primele nopți la cort în 4

A venit vacanțaaaa! Asta este valabil pentru unii care mai și muncesc, alții sunt într-o altfel de vacanță. Din aia în care 24h din 24h ești conectat, stors de energie, dar plin de adevărata fericire.

Ok, vacanță avem....dar unde să mergem? Nu avem pașapoarte pentru copii, deci nici o variantă externă nu e luată în calcul.
Știm clar că vrem munte. Oooo...ce fain ar fi în Făgăraș, dar cu copii așa mici e cam complicat.
Din punct de vedere al reliefului, cel mai fain ar fi în Apuseni. Gata, acolo mergem!

Și, uite așa, am pornit sâmbătă spre Gârda de Sus. Ne era familiară zona, mai fusesem în vizită în 2012 când am participat amândoi la maraton Apuseni.

Drumul este frumos, printre dealuri, coline, pădure muuultă. În munții ăștia Codru-Moma chiar e mult codru:)
De la Brad și până aproape de Arieșeni drumul este în construcție. Sunt multe semafoare, se lucrează ba pe un sens, ba pe celălalt. Pe de o parte a fost ok, am admirat peisajul pe îndelete, pe de altă parte ne-a prelungit cu mult timpul de ajungere.
   
Mocănița 

Am pornit la ora 13 din Lugoj și am ajuns seara la 19.30 în Gârda de Sus.

Maria ne-a distrat pe drum cu multe păreri proprii ale discuțiilor noastre. La un moment dat, admirând peisajul din stațiunea Arieșeni, ea ne întreabă: "Și vârful ăla e Postăvalu'?" :)

Vroiam să stăm cu cortul și găsisem pe internet camping la Pensiunea Mama Uța, dar când am ajuns acolo nu ne-a prea surâs locația.
Am găsit altă variantă mai bună chiar la intrare în Gârda de Sus, pe partea dreapta. O poiana faină, administrată de o băbuță simpatică, transformată în spațiu de pus corturile. Imediat din poiana asta aveam acces la râul Arieș.
Plimbarea de seară după mâncare

Am dormit bine, la răcoare și în liniște de pe la 12 noaptea. Lângă noi erau niște gălățeni care s-au prins la vorbă și râsete până târziu. Copiii au dormit la fel ca și acasă, deci a doua zi cu toții am fost odihniți.
Somnu-i dulce dimineața la răcoare

Am pornit spre Roșia Montană. Am văzut casele reamenajate de Gold Corporation, am urcat prin orașul vechi și am fost până la Tăul Brazi.


 

Ar fi fost muuulte de văzut în zonă, dar noi vroiam să ajungem până seara la Văliug. Aveam rezervare într-o livadă minunată de meri și căpițe de fân.

Am stat 2 nopți aici, am făcut baie în lacul Gozna, și cei mari, și cei mici. Ne-am plimbat, am urcat pe Semenic, am mâncat muuulte afine și zmeură,
A fost ca o excursie de acomodare cu cortul în 4. Totul a mers prea bine ca să nu pregătim urrmătoarea ieșire.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu