duminică, 27 septembrie 2015

MPC Flying on the rocks

Vineri seara la ora la ora 19.30, la Casa de Cultură din Zărnești a fost o prezentare despre Maraton Piatra Craiului, despre alergare, despre suport, comunitate și voluntariat numită MPC Flying on the rocks.
Prezentarea aceasta a avut loc în mai multe orașe din țară, caravana călătorind prin România de acum 2 luni. Vineri a fost rândul zărneștenilor să ia parte la filmul acesta.




Mai exact, ediția din 2014 a Maratonului Pietrii Craiului a fost surprinsă în imagini, în mai multe puncte de pe traseu. Pe baza lor Dragos Costea a realizat un film foarte fain în care sunt convinsă că se regăsește fiecare alergător montan.

De la start, cu emoțiile de rigoare, culoarul acela lung de oameni care așteaptă să audă numărătoarea inversă, apoi urcarea spre Măgură, apoi punctele de alimentare, apoi toate celelalte zone de interes din Piatra Craiului (Valea Urzicii, Cerdacul Stanciului, Marele Grohotis, Plaiul Foii, Diana, Zărneștiul, etc) prin care se aleargă la MPC.

Mi-a plăcut mesajul general al filmului, dar și mesajul transmis de Lucian Clinciu care vorbit despre Zărnești ca oraș, despre oamenii de aici care ar putea face mai multă mișcare pe lângă job, despre suportul acordat în fiecare ediție a MPC-ului, despre cât de multe am putea face noi, ca și comunitate, despre cât de frumos a crescut competiția asta, cum s-au dezvoltat concurenții și cum și-au îmbunătățit performanțele, despre cum au apărut alte și alte alergări organizate în munți.

Eu nu-l cunosc pe omul ăsta personal, dar acțiunea lui de a face cunoscută competiția în țară mi se pare foarte faină. Cu siguranță orașul Zărnești, Piatra Craiului și zonele de interes locale au ajuns pe buzele multora. Până la urmă, pe lângă competiția MPC, el a promovat turismul local.

Mi-aș fi dorit să fie sala plină de localnici, de autorități din Zărnești, de tineri care își caută drumul. Din păcate au fost puțini oameni sau poate organizatorii consideră că au fost suficienți. Dar strict din punctul meu de vedere, acțiunea asta trebuia aplaudată de muuuulti localnici, că prea frumos ne-a reprezentat omul ăsta orașul.

Cine știe, poate pe viitor vor fi mai mulți.

Până data viitoare, haideți să alergăm sau să-i susținem pe alergători la Maraton Piatra Craiului, ediția a X-a în 3 Octombrie.

Haideți în centru lângă CEC la start/finish sau pe traseu: Gura Râului, Fântâna lui Botorog, Măgură, Plaiul Foii, Colțul Chiliilor, intrarea în Zărnești dinspre Plaiul Foii sau mai sus la munte!

Trebuie sa ne mândrim și să apreciem că avem norocul ca în orașul nostru să se desfășoare o competiție așa faină!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu